Menu
CamperverhuurCanada

Tips voor een camperreis in Canada

Canada, heel geschikt voor camperreizen

Met een Camper, ook wel Motorhome genoemd, door Canada reizen. Canada is een camperland bij uitstek en waarschijnlijk wel een van de beste landen in de wereld om een camperreis te maken. Het is er veilig, rustig, er zijn veel campings, maar bovenal er is heel veel te zien! In een 3- weekse rondreis rijdt u het ene moment door de Rocky Mountains om een paar dagen later alweer door de regenwouden te rijden. Totaal verschillende landschappen volgen elkaar continu op. Een prettige bijkomstigheid is dat de wegen maar ook de parkeerplaatsen breed zijn.

Bekijk onze camperfilmpjes op YouTube

Speciaal voor u zijn we naar Canada gevlogen en hebben daar korte impressies gemaakt van de meest gangbare camper types, u vindt hier filmps over campers van Fraserway, Four Seasons, CruiseCanada en CanaDream.

Waar in Canada

Ruim tweederde van de toeristen gaat naar het Westen. Door de grote variatie in landschappen en het vele ‘wildlife’ dat letterlijk voor uw camera langsloopt is dit het meest populaire gebied in Canada. Veel camperreizen in het westen beginnen in Vancouver of in Calgary of combineren beide steden. Wanneer er gekozen wordt voor de laatste optie (one way rental), boek dan bijtijds, want de ‘drop off’ kosten lopen op naarmate het boekingsseizoen vordert. Er worden ook veel campers gehuurd in het oosten, en dan met name in Toronto en Halifax of een combinatie van deze 2 steden. Ook hier geldt, vroeg boeken bij oneway rental.

Het oosten is weliswaar iets minder indrukwekkend dan het westen qua natuurschoon, maar met het kiezen van de juiste route is het zeker de moeite waard om met de camper te reizen. Door nationale parken rijden, Beluga walvissen spotten, kreeft eten in Nova Scotia, de Niagara watervallen bezoeken etc. Kortom, genoeg om een mooie camperreis te maken. De gevorderde kampeerder boekt bij ons ook camperreizen naar Yukon en Alaska. Wildernis in de breedste zin van het woord, maar wel met genoeg campings en begaanbare wegen om een mooie rondreis te maken. En zeg nou zelf, wie zou nu niet de Dempster Highway naar de poolcirkel willen rijden? Of de Grizzly beren willen zien in Denali National Park?

Wanneer in Canada

Uit ervaring weten wij dat de beste periode om door Canada te reizen het najaar is. Met name september is fantastisch. Canada heeft een warme nazomer, genaamd de Indian Summer, met kleurende bossen, zalmvissende beren en halflege campings. Wat wil je nog meer? Het seizoen loopt normaliter van begin mei tot half oktober. Waarop gelet moet worden is dat de eerste en de laatste weken van het seizoen gekenmerkt worden door wat gesloten campings. Maar met een beetje huiswerk (en daar helpen wij u graag bij) zijn er genoeg campings te vinden die dan wel open zijn.

Het hoogseizoen kan wat drukker zijn op de populairdere plaatsen als Banff, Jasper en Tofino. Hier is dan een eventuele campingreservering vereist. Op de wegen zult u echter niets merken van drukte.

Welke verhuurder

Er zijn veel verhuurders in Canada en die verschillen allemaal van elkaar. De een heeft een luxe product, de ander biedt bewust een basisproduct aan. Ons advies is om bij een klein prijsverschil voor dezelfde camper, dan iets meer te betalen als daar ook een betere verhuurde aan gekoppeld is. De kwaliteitsverschillen zijn nogal groot en vertalen zich niet alleen in luxe maar ook in uitrusting en de kwaliteit van het personeel (lees: aandacht, tijd en een glimlach). Wijzelf zijn erg gecharmeerd van Fraserway en hun ‘bijproduct’ Four Seasons; Nederlandstalig en zeer vriendelijk personeel, een hot dog bij het wachten en schitterende campers die technisch helemaal in orde zijn. Canadream en Go West zijn ook goede verhuurders. Cruise Canada kiest bewust voor een meer basisproduct en dat kan in sommige gevallen veel geld schelen.

Ons camper vergelijkingssysteem vergelijkt al hun prijzen maar geeft ook de kwaliteit van de verhuurders aan. Tot slot nog een tip: wanneer u vroeg boekt zijn de verhuurders met flextarieven goedkoper maar wanneer u laat boekt kunnen deze weer duurder zijn. De verhuurders met vaste prijzen zitten vaak op een gemiddelde waarbij in de loop van het seizoen de prijzen op hetzelfde niveau liggen. Timing is cruciaal dus. U kunt ons altijd bellen voor advies.

Welke camper

Dat grotere campers duurder zijn is niet altijd waar. Met name bij de verhuurders die met flextarieven werken is vraag en aanbod bepalend voor de prijs. Het kan dus voorkomen dat een 30ft camper goedkoper is dan een 25ft camper. Populaire 2-persoonscampers zijn de campervans van Canadream, met name de SVC, die een gewilde indeling heeft met een eilandbed achterin.

Ook de Truck Campers zijn gewild, met name in Yukon. Het voordeel van de Truck Camper is dat hij hoger op zijn wielen staat, makkelijker te rijden is (rijdt meer als personenauto), en tijdens het rijden minder geluid maakt. Doordat hij geen doorloop heeft hoor je ook het gerammel van het servies e.d. niet. Met name op de vaak onverharde wegen in Yukon is dat aspect niet onbelangrijk. Het nadeel is dat je buitenlangs moet om in de camper te komen. De meest gehuurde motorhome is de 24-25 ft. formaat camper. Overzichtelijke maat, achterin een vast bed met apart een dinette. Er hoeft dus niets te worden opgeklapt. De lege koffers kunt u kwijt in het bovenbed. Met name bij langere huur zijn deze motorhomes i.v.m. het comfort aan te raden. Kortom, genoeg keuze v.w.b. de campers in Canada!

De campers worden door ons gekwalifiseert op basis van gebruikers- en onze ervaringen, meer hierover vindt u op deze pagina

Wat moet ik aan?

Een vraag die veel wordt gesteld is "wat is goede kleding voor Canada". Dit is natuurlijk niet even algemeen te beantwoorden. In het midden van Canada van de Rockies tot aan Quebec heerst een landklimaat. Hier kan het in de zomer gemakkelijk lang boven de 30 graden Celcius zijn.
Zoals we eerder beschreven gaan de meeste touristen naar het westelijke deel van Canada. Met name als u door de bergen reist zal de temperatuur variëren van fris tot warm. Wij adviseren dan ook altijd om uw kleding in laagjes op te bouwen. Wordt het frisser dan doet u een laagje extra aan, wordt het warmer dan trekt u een laagje uit.

Verzekeringen en meer

Alle campers worden aangeboden met verzekering. Voor meer details en de voorwaarden, neem contact met ons op! Houd er wel rekening mee dat er een eigen risico en dus ook een borg geldt bij camperhuur. Dit eigen risico varieert van CAD 750,- tot en met CAD 1500,- Dit bedrag wordt als borg bij het ophalen gereserveerd op de creditcard en vrijgegeven wanneer de wagen wordt ingeleverd. Canadream schrijft het zelfs van uw rekening af en restitueert het weer na een maand na inleveren van de camper. In alle gevallen dient u dus wel in het bezit zijn van een creditcard.

Tips

Canada is in trek, kijk ook eens in Seattle (VS)

Op vakantie met de camper door Canada wordt steeds populairder. Voor het hoogseizoen moeten we al vaak nee verkopen op een camperreservering. Kijk ook eens in Seattle (VS) op onze website www.camperverhuuramerika.nl. Seattle ligt maar 2 1/2 uur (229 km) van Vancouver, het is geen probleem om met de Amerikaanse camper Canada te bezoeken. Zowel in de vluchten als in de campers is er op dit moment nog een veel groter aanbod!

Let op, Canada is groot!

Wist u dat de afstand van Oost- naar West-Canada even groot is als die van Londen naar de oostkust van Canada? Oostkust en westkust bezoeken in één vakantie is af te raden. Als u de route zo plant dat u niet meer dan 400 km op een aflegt, blijft het een leuke vakantie. Wij adviseren niet meer dan 1000km per week te rijden.

Een vakantie op Vancouver Island doorbrengen is helemaal niet gek. Wist u dan Vancouver Island ongeveer net zo groot is als Nederland?

eTA Canada

Wie naar Canada wil reizen met een paspoort dat is uitgegeven door een land dat onder het Visa Waiver Programma valt, moet een ETA-reistoestemming aanvragen om te kunnen reizen. Voordat u aan boord van een vliegtuig of schip gaat dat naar Canada reist, moet u elektronische reistoestemming krijgen via ETA, ook wel Electronic Travel Authorization genoemd. Heeft u de toestemming niet gekregen of krijgt u de toestemming niet op tijd, dan kunt u helaas niet per vliegtuig of schip naar Canada reizen. Het aanvragen van een eTA Canada is uw eigen verantwoordelijkheid.

Gaat u binnenkort naar Canada reizen en heeft u een eTA nodig, klik dan hier voor het verkrijgen van deze verplichte reistoestemming.

Bevat mijn paspoortnummer het cijfer "0" of de letter "O"?

In uw paspoortnummer komen cijfers en letters voor. Het kan soms onduidelijk zijn of er een letter "O" in staat of het cijfer "0". De letter "O" komt in het Nederlandse paspoortnummer niet voor. Het gaat dus altijd om het cijfer "0". Dit geldt ook voor het nummer op uw identiteitskaart.

National Parks pas

Voor alle nationale parken in Canada is een parkpas vereist. De parkenpas wordt jaarlijks uitgegeven en is bedoeld voor het onderhoud van de parken. Hoewel de pas een goed doel dient kunt u ook kijken of er iemand net is teruggekeerd uit Canada en de jaarpas niet meer gebruikt en wil verkopen.

Mochten er vragen zijn of heeft u simpelweg advies nodig, bel ons!

Disclaimer

Hoewel Camperverhuur Canada ernaar streeft om op deze website betrouwbare en actuele informatie te verschaffen, kan Autohuurwereldwijd Group niet garanderen dat de informatie juist is op het moment waarop deze wordt ontvangen of dat de informatie juist is in de context waarin deze wordt gebruikt. Autohuurwereldwijd Group kan geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor het gebruik van de informatie, noch voor schade (in welke vorm dan ook), direct of indirect veroorzaakt door het gebruik van deze site. Autohuurwereldwijd Group accepteert dan ook geen aansprakelijkheid voor onjuistheden en voor onjuiste informatie van derden waarnaar in deze site verwezen wordt. Autohuurwereldwijd Group kan geen enkele garantie geven ten aanzien van de juistheid of enig ander aspect van deze informatie.

Toch liever met een huurauto reizen dan met een camper? Kijk eens op Autohuur Canada. Ook hier wordt het aanbod van diverse autoverhuurders overzichtelijk op een rij, op prijs gesorteerd.


CamperverhuurWereldwijd CamperverhuurCanada.nl is partner van Travelhome - ANWB, lid van SGR en ANVR ©